„Apple“ naujoji „iPhone“ programinė įranga įjungia „kitų atradimo“ funkciją

Naujausias „Apple“ „iPhone“ programinės įrangos atnaujinimas įjungė „baisiai skambantį nustatymą“, o vartotojai ragina kitus jį išjungti.

Numatytasis nustatymas, vadinamas „Aptinkama kitų“, leidžia iPhone naudotojams manyti, kad jų vardas ir vieta bendrinami be jų sutikimo.

Tačiau taip nėra, Apie tai pranešė „Wall Street Journal“..

2023 m. gruodžio 11 d. išleisdama „iOS 17.2“, „Apple“ pristatė „Journal“ programą. obuolys

2023 m. gruodžio 11 d. išleisdama „iOS 17.2“, „Apple“ pristatė programą „Journal“, Kurią reklamuojate kaip asmeninio dienoraščio programą „Sukurta taip, kad padėtų vartotojams prisiminti akimirką ir apie tai rašyti – pavyzdžiui, naujas aplankytas vietas, darytas nuotraukas, grojamas dainas, baigtas treniruotes ir dar daugiau.

Kartu su nauja programa yra ir nauja Journaling Suggestions API arba programų programavimo sąsaja, kuri rekomenduoja rašyti temas pagal tai, ką apie jus žino jūsų telefonas.

Nors „Journal“ programa ragina vartotojus savo nuožiūra įjungti arba išjungti šią funkciją, kai jie pirmą kartą atidaro programą – pasiūlymai, kurių „Apple“ tikina, kad niekada nesidalins su įmone – vartotojai pastebėjo, kad net ir pasirinkę „ne“, ši funkcija yra prieinama. Žurnalas anksčiau skelbė, kad jis vis tiek buvo paleistas.

Nuėjus į „Nustatymai“ > „Privatumas ir sauga“ > „Žurnalo pasiūlymai“, pagal numatytuosius nustatymus „Žurnalo pasiūlymų“ skiltyje esanti funkcija „Atrask kiti“ bus įjungta, net jei vartotojai niekada neįjungs pasiūlymų.

Naudotojai, atradę šią sugedusią funkciją, socialinėje žiniasklaidoje spėliojo, kodėl šis nustatymas buvo įjungtas pagal numatytuosius nustatymus programoje „Nustatymai“, net kai žurnalo programoje pasirinkta kitaip.

Daugelis mano, kad „Apple“ dalijasi visais vardais ir vietomis su kitais vartotojais ar įmonėmis ir įspėja kitus vartotojus „apsisaugoti“ ir „išlikti saugūs“ išjungiant šią funkciją.

„Journal“ programėlėje yra automatiškai suaktyvinama „Journaling Suggestions“ funkcija, dėl kurios „iPhone“ naudotojai nerimauja, kad „Apple“ dalinsis jų asmenine informacija. obuolys

Tačiau „Apple“ žurnalo pasiūlymų ir privatumo puslapyje savo teisinėje svetainėje primygtinai reikalaujama, kad „jei nuspręsite bendrinti savo pasiūlymus su žurnalo programa, jūs galite valdyti savo įrašus“.

READ  The founder of Pebble launched Beeper, a universal chat app that works with iMessage and others - TechCrunch

Vartotojams, kurių „iPhone“ telefonai užrakinti slaptažodžiu, „visi žurnalo įrašai yra visiškai užšifruojami, kai jie saugomi „iCloud“, todėl net „Apple“ negali jų perskaityti“, priduriama svetainėje.

Kitas atkreipė dėmesį į A Labas! Naujienų reportažas Tačiau funkcija Atrandama kitų užfiksuoja šalia jūsų esančių įrenginių skaičių ir visus išsaugotus kontaktus, esančius „Bluetooth“ diapazone.

Tačiau jis neišsaugo jokių kontaktų ar žmonių, esančių šalia jūsų telefono, informacijos ir niekam neatskleidžia jokios jūsų informacijos.

Panašiai kaip „AirDrop“, „iPhone“ naudotojai gali bendrinti savo laiko juostą su netoliese esančiais vartotojais, kurie taip pat turi įjungtą „Bluetooth“, bet ne be patvirtinimų.

„Apple“ reikalavo, kad informacija „iPhone“ naudotojų „Journal“ programėlėje būtų užšifruota, o „Suggestions“ funkcija skirta platformai veikti panašiai kaip „AirDrop“, naudojant „Bluetooth“, kad galėtų dalytis duomenimis su netoliese esančiais naudotojais, gavus sutikimą. Reuters

Siekdami papildomos saugumo, vartotojai taip pat gali išjungti žurnalo galimybę naudoti netoliese esančių įrenginių ir kontaktų skaičių rašymo raginimams kurti naudodami parametrus > Privatumas ir sauga > žurnalo pasiūlymų kelias. Tada bakstelėkite „Mėgstamiausi pasiūlymai su kitais“.

Pasak „Yahoo“, įjungus šią funkciją ir „kitų atrastas“ funkcijas, žurnalo pasiūlymai bus ne tokie tikslūs ir konkretūs, kai pateikiami raginimai.

„Apple“ atstovai iš karto neatsakė į „The Post“ prašymą pakomentuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *