Nebijokite iPhone „NameDrop“ funkcijos, sako ekspertai

Policijos departamentai nuo Naujojo Džersio iki Kalifornijos pastarosiomis dienomis skambino pavojaus signalu dėl „NameDrop“ – naujos „Apple“ naujausios „iPhone“ operacinės sistemos funkcijos, leidžiančios vartotojams belaidžiu būdu keistis kontaktine informacija.

„Apple“ atsisakė komentuoti, tačiau ekspertai teigia, kad įspėjimai, kad „sukčiai ir vagys“ gali pasinaudoti šia funkcija rinkdami vartotojo asmeninę informaciją, atrodo perdėti, jei ne visiškai nepagrįsti.

Norėdami pradėti, įrenginiai turi praktiškai liestis, kad „NameDrop“ veiktų, ir abu vartotojai turi sutikti dalytis informacija.

„NameDrop“ turi pakankamai pažeidžiamumų, kad nebūtų pavogta kažkieno informacija, sakė teisės profesorius Markas Bartholomew, kuris daugiausia dėmesio skiria kibernetinei teisei iš Bafalo universiteto.

„Tiek, kiek čia kyla panika dėl kontaktinės informacijos paėmimo be sutikimo, aš nesu toks susirūpinęs“, – sakė jis.

Štai ką reikia žinoti.

Norėdami naudotis šia funkcija, Apple naudotojai turi atnaujinti savo įrenginius į naujausią operacinės sistemos versiją – iOS 17.1, skirtą iPhone arba WatchOS 10.1, skirtą Apple Watch, abiejuose ši funkcija įjungta kaip numatytoji.

Vartotojai laiko vieną įrenginį virš kito kelių centimetrų atstumu, kol abiejuose ekranuose pasirodys NameDrop. Tada jie gali apsikeisti kontaktine informacija arba vienas gali tiesiog gauti kontaktinę informaciją iš kito be atsako. Perkėlimo procesą galima atšaukti atitraukus įrenginį arba užrakinus jo ekraną prieš perkėlimo procesą.

„NameDrop“ veikia panašiai kaip „AirDrop“, leidžianti „Apple“ nešiojamųjų kompiuterių, „iPhone“ ir „iPad“ naudotojams keistis nuotraukomis tol, kol jos yra „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ diapazone. Tačiau nors kai kurie žmonės pasinaudojo šia funkcija, norėdami persekioti nieko neįtariančius nepažįstamus žmones atviromis nuotraukomis, atrodo, kad labai sunku, o gal net neįmanoma, naudoti „NameDrop“ norint siųsti nepageidaujamą informaciją arba gauti asmeninę informaciją be sutikimo.

READ  Geriausi 2023 m. Apple juodojo penktadienio pasiūlymai

Net jei kas nors įjungs „NameDrop“ „iPhone“, telefonas turėtų liesti kitą įrenginį, kad funkcija veiktų, ir abu vartotojai vis tiek turės sutikti bendrinti. Net ir tada dalijamasi vienintele informacija, kurią vartotojai įtraukė į savo kontaktų korteles.

Įspėjimai, dažnai bendrinami „Facebook“, pateikiami panašiu formatu. Įspėjimai sako, kad „NameDrop“ leidžia dalytis informacija tarp telefonų, kurie palaiko artimą ryšį. Policija teigia, kad jaunimui ypač gresia pavojus, todėl prašo tėvų išjungti šią funkciją savo vaikų telefonuose ir savo telefonuose.

Ne visuose įspėjimuose trūko niuansų. Pavyzdžiui, policija South Bend mieste Indianoje pademonstravo šią savybę Darbe Kuriuos tikslas buvo atskirti tai, kas apibūdinta kaip „gandai“ nuo „faktų“.

Reaguodamas į gandą, kad „NameDrop“ įjungimas leidžia žmonėms „gauti jūsų kontaktinę informaciją tiesiog einant“, departamentas paaiškino, kad įrenginiai turi būti centimetrų atstumu vienas nuo kito ir kad vartotojai turi bakstelėti „Bendrinti“, kad galėtų keistis informacija.

Kadangi „NameDrop“ buvo automatiškai įjungtas kaip numatytasis naudojant naująją „iOS 17.1“, kai kurie „iPhone“ naudotojai, atnaujinę savo įrenginius, gali net nesuprasti, kad tai turi.

Jei norite jį išjungti, veiksmai yra paprasti: eikite į „iPhone“ nustatymus, bakstelėkite „General“, tada pasirinkite „Airdrop“. Tada išjunkite parinktį Bring Devices Together.

Net jei susirūpinimas dėl „NameDrop“ privatumo iš esmės yra nepagrįstas, Bafalo universiteto profesorius Bartholomew teigė, kad gali būti verta skeptiškai žiūrėti į naujas technologijas.

„Dažnai matome naujas technologijas ir keičiamės informacija negalvodami apie kompromisą“, – sakė jis. Jis pridūrė, kad kai bus pristatyta nauja funkcija, „turėtume būti atsargūs prieš ją pritaikydami“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *